SESI PERBINCANGAN HALA TUJU PENYELIDIKAN DAN PEMBANGUNAN FAKULTI INFORMATIK DAN KOMPUTERAN

Bagi melestarikan lagi perancangan dan pencapaian dalam penyelidikan dan pembangunan di Fakulti Informatik dan Komputeran (FIK), pihak pengurusan fakulti telah mengambil satu inisiatif dengan mengadakan sesi perbincangan halatuju penyelidikan dan pembangunan (R&D) sebagai salah satu usaha untuk meningkatkan lagi kualiti R&D FIK.
Sesi perbincangan ini akan diadakan pada 21 Januari 2015 ( Rabu) bermula jam 9.00 pagi sehingga jam 5.00 petang di Bilik Mesyuarat Pusat Pengajian Siswazah (PPS), UniSZA Kampus Gong Badak.
Bagi merealisasikan matlamat itu, seorang pensyarah MIIT Kampus Kota, Universiti Kuala Lumpur (UniKL) iaitu Prof. Dr. Roslan Ismail telah dijemput bagi mengendalikan sesi perbincangan tersebut yang juga dihadiri oleh ahli pengurusan fakulti dan beberapa orang Pensyarah Kanan.
Diharapkan, sesi perbincangan ini akan dapat memberi input berguna kepada kedua-dua pihak di samping mencapai tonggak perkhidmatan fakulti amnya.