Objektif Program

gambar

1. Memberikan pendedahan secara prinsip dan teori dalam ilmu pengetahuan sains komputer khususnya komputeran internet.
2. Memperkenalkan metodologi, alatan dan prosedur yang bersesuaian dalam bidang pengkomputeran khususnya komputeran internet.
3. Menunjuk ajar pembangunan aplikasi dan sistem perisian yang mematuhi piawaian terutamanya dalam memenuhi spesifikasi keperluan komputeran internet dalam pelbagai sektor.
4. Menerapkan elemen penyelidikan dan inovasi dalam pembelajaran.
5. Memupuk ciri profesional yang beretika, mahir dalam berkomunikasi dan mampu berkerja dalam kumpulan serta mempunyai nilai kepimpinan yang tinggi.
6. Menerapkan ciri keusahawanan yang berdaya saing dan inovatif dalam industri teknologi maklumat dan komunikasi (ICT).
7. Memberi kesedaran terhadap kepentingan pengembangan ilmu melalui pembelajaran sepanjang hayat.

• KEMASKINI TERAKHIR : 05/05/2024